Skip to content

02/11/2021 News

TotalEnergies vil lede efter nye vedvarende energiaktiviteter i Danmark

TotalEnergies har lanceret et globalt netværk af Renewable Explorers, som skal lede efter nye aktiviteter inden for vedvarende energi. I Danmark er Betina Jørgensen udpeget til opgaven.

TotalEnergies har en ambition om at blive klimaneutral på tværs af alle selskabets aktiviteter inden 2050 sammen med samfundet. Derfor er TotalEnergies i gang med en omstilling til et bredt energiselskab og har et mål om at blive blandt verdens 5 største selskaber inden for vedvarende energi inden 2030.

TotalEnergies har lanceret et netværk af Renewable Explorers, som skal udnytte virksomhedens globale tilstedeværelse til at identificere muligheder for nye vedvarende energiaktiviteter. Netværket af Renewable Explorers spiller en væsentlig rolle i arbejdet med at nå målet om 100 GW installeret produktionskapacitet for vedvarende energi inden 2030.

“Som et innovativt og grønt foregangsland er Danmark interessant for os, og vi ønsker at udnytte vores erfaring som energiproducent i Danmark gennem et halvt århundrede til at brede vores forretning og engagement ud til nye energiformer og derved også understøtte Danmarks energiomstilling,” udtaler Martin Rune Pedersen, Landechef for TotalEnergies i Danmark, og fortsætter;

”Med Betina Jørgensen har vi udnævnt en erfaren industriprofil som vores Renewable Explorer, og hun skal sammen med sit team arbejde på at identificere nye forretningsmuligheder og udvikle vores forretning ved at undersøge mulighederne for nye aktiviteter inden for vedvarende energi i Danmark.”

Betina Jørgensen bringer mere end 15 års industrierfaring, og som ansvarlig for TotalEnergies’ vind-aktiviteter i Danmark har hun stået i spidsen for udarbejdelse af buddet på Thor havvindmølleparken.

“Vi ser et vækstpotentiale for vedvarende energi i Danmark, og jeg arbejder med at se på forretningsmuligheder inden for både vind, sol og lagringsteknologier. Vores fokus er på projekter med en markant produktion inden 2030, og som kan konkurrere kommercielt med lignende globale muligheder,” udtaler Betina Jørgensen, Renewable Explorer og ansvarlig for forretningsudvikling af vedvarende energi i Danmark, og tilføjer;

100 GW er en markant målsætning, og for at sætte den i kontekst er den danske produktion af vindenergi øget med 3 GW de seneste 10 år. Vi har travlt for at nå vores mål, men vi er godt på vej, og vores portefølje er vokset fra under 1 GW i 2017 til mere end 10 GW ved udgangen af 2021. Jeg ser frem til at lede efter nye muligheder i Danmark, der kan understøtte vores 2030-mål”.

TotalEnergies’ Renewable Explorer netværk vil være fuldt operationelt med udgangen af 2021. Det er målet at udpege Renewable Explorers i 60 lande, hvor TotalEnergies ser et væsktpotentiale for vedvarende energi.

Relateret indhold:

Total og Iberdrola går sammen om at byde på havvindmølleparken Thor :
https://corporate.totalenergies.dk/news/total-og-iberdrola-gar-sammen-om-byde-pa-havvindmolleparken-thor

Being a world-class player in the energy transition | TotalEnergies.com

Solar energy and wind energy – Total.com | TotalEnergies.com